dinsdag, november 25, 2014

Oproep aan alle Bloggers!!!


Hallo allemaal!!

Heb een poos niet geblogd!! de sites zijn traag en ik moet wachten tot de foto's stuk voor stuk afrollen en dan pas kan ik reageren!! dat neemt zoveel tijd in beslag dat het me steeds meer tegen gaat staan...!!!!!!!!!!!
Eerst dacht ik dat dit kwam omdat ons internet te langzaam was/is dus naarstig op zoek naar een snellere verbinding!! nu is het zo dat wij eigenlijk net op de rand van het bereik wonen/zitten en welke provider we ook nemen we blijven met hetzelfde probleem zitten. Ze kunnen ons de snelheid die ze ons aanbieden gewoon niet leveren. Glasvezel hebben we nog niet in het dorp en dat zal gezien de crisis ook nog wel even op zich laten wachten...
Blijft over Ziggo of UPC...dat gaat via de kabel, dat is dan een stuk sneller maar ook een stuk  duurder!! zelfs met een snelheid van 90 m/bit blijven de foto's afrollen, duurt niet zolang als bij ons, maar toch!!
Eens met het probleem langs mijn "computer winkeltje" gereden en hier kwamen we erachter dat het eigenlijk niet zo zeer aan de snelheid van het internet ligt!! Het probleem zit hem in de grote van de blogs...
Ben er eens in gedoken en kwam erachter dat de meeste van ons meerdere berichten op de hoofdpagina hebben staan...ikzelf had er 5 berichten op staan en dat is eigenlijk veel te veel....heb het terug gebracht naar 2 berichten et voilà...een stuk sneller!!

ik kan dus redelijk weer mijn eigen blog bekijken!! maar mijn probleem is nog niet opgelost!! bij de meeste van jullie staan er ook meerdere berichten op de hoofdpagina en dus is reageren voor mij zo wat een dagtaak (een klein beetje overdreven) ik weet niet of jullie het probleem van het trage bloggen kennen, maar ik kan je vertellen het werkt niet leuk!! Hoop dat jullie het aantal berichten op jullie hoofdpagina ook iets naar beneden willen bijstellen zodat bloggen voor ons allemaal weer leuk word!!
Het is heel makkelijk instelbaar: Je gaat naar ontwerp, dan naar instellingen,  vervolgens naar Berichten en Reacties en bij Berichten kun je onder het kopje "Toon maximaal" je berichten op de hoofdpagina wijzigen!!

Ik hoop dat het lukt, alvast hartelijke bedankt!!

vriendelijke groet, Nieske16 opmerkingen:

 1. Hartelijk dank voor de zeer bruikbare tip Nieske.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Nieske, Een heel herkenbaar probleem voor mij. Maanden geleden heb ik hetzelfde gehad. Ik ben zelfs van Chrome overgestapt naar FireFox. Niets hielp. Klacht bij het GoogleForum neergelegd. Zij adviseerden me een aantal dingen, die ook niet hielpen. Ondertussen het aantal berichten op mijn blog gewijzigd in 3 (Foto's behoorlijk comprimeren voor upload deed ik al). Hielp ook niet. Weer een klacht ingediend, niets meer gehoord.
  Mijn man (komt uit Automatisering) heeft Blogger softwarematig bekeken en geconstateerd dat e.e.a. niet handig in elkaar zit. Bestanden en foto's worden meerdere malen opgehaald, wat vertraagd, en het duurt eindeloos voordat alle "te volgen" blogs zijn opgehaald. Je zou kunnen proberen om van de "te volgen" blogs alleen de tekst en geen foto's te laten zien en om daarnaast het probleem aan te melden bij het GoogleForum.
  Nadat ik een tijd niet op het blog was geweest i.v.m. het overlijden van mijn vader, was mijn probleem plotseling zo goed als opgelost. Misschien heeft de helpdesk toch wat gedaan. We kunnen er niet achter komen. Maar de lol gaat er inderdaad behoorlijk af als je deze traagheid op je blog hebt. Sterkte. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een raar probleem Nieske. Ik heb daar helemaal geen last van: zowel blogspot als wordpress blogs (ik zit zelf op wordpress...) komen bij mij vloeibaar binnen (meestal), ook als er meer dan 3 verhalen op de startpagina staan. Als het een keer traag is, dan is het tijd om de modem/router te resetten en dan loopt het weer. Zit het probleem niet in je PC of laptop? Tijd om je tijdelijke bestanden eens op te ruimen ofzo (ff CClenaer er overheen halen?)
  Ik kom wel soms problemen tegen als ik wil reageren op een blogspot blog, bij wordpress nooit.
  Groet, Dick
  PS: je hoeft natuurlijk niet op alle blogs te reageren! Dat is idd een dagtaak. Kies gewoon een paar leuke uit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Nieske,

  Hihihihi in het gedeelte waar ik woon is er zelfs geen ziggo of upc.
  Het enige waar wij gebruik van kunnen maken is van een KPN lijn via telfort en een abonnement van 20MB.
  Deze lijn laat vervolgens dan ongeveer 3MB of op een super goeie dag 3,6MB download/surf snelheid door omdat we ook te ver weg zitten van een verdeel station.
  Soms lijkt het erop dat hier zo terug in de tijd is dat onze burgemeester achterstevoren op een varken rijd.
  Maar........................... weet je dat het nog steeds snel genoeg is om te bloggen of om een website te onderhouden :-)
  Ik hoor wel veel klachten over blogger.
  Foto's laden niet meer in de lightbox, reacties worden niet altijd doorgestuurd, traag etc.
  Misschien moet je blogger aanschrijven met de klachten?

  Hoe dan ook, heel veel succes en blog maar weer snel je mooie foto's want ik mis ze wel al kan ik natuurlijk ook op je website terecht.

  LG, Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Nieske heel goed dat je er achter bent gekomen wat de oorzaak is van het langzame internet.
  Ik kan mij goed voorstellen dat als alles geladen moet worden het heel lang duurt.
  Bij mij staat het ook ingesteld op twee, dus ik hoop dat als je bij mij kijkt het wat vlugger gaat.
  Groetjes Irma.
  PS, ik mis je foto's!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Nieske,

  Een aantal jaar geleden had ik er ook zo'n last van dat de foto's in sommige blogs zo vreselijk langzaam te voorschijn kwamen, vooral in de langere blogs, en waar er meer op de voorpagina staan.
  Bij mij zelf heb toen meteen ingesteld dat er nog maar één bericht op de voorpagina staat.
  Bellen met KPN bleef zonder resultaat. Toen ben ik gaan googelen en toen bleek dat - als ik het me goed herinner - er een firewallconflict was tussen mijn pc en het internetkastje. Advies was om de firewal van het kastje van 'hoog' naar 'gemiddeld' te zetten. Probleem was toen helemaal opgelost.
  In mijn geval gaat het om een Siemens-ding, en daar kwam dit probleem dus vaker bij voor.
  Hoop dat je er iets aan hebt?

  Succes en groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je intussen op Facebook nog wat meer info en linkjes gestuurd

   Verwijderen
 7. Hoi Nieske,
  Ik heb niet op alle blogs last van traagheid, slechts bij enkele. Ikzelf heb ook 3 blogs op de frontpage, maar wel elk met maar 2 foto's. Als je de blog zelf opent ( door op lees verder te klikken) zie je de rest van de blog. Heb je bij mijn blog (die van punt.nl) ook last van traagheid?
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ga het meteen even bijstellen Nieske, heb nooit geweten dat het er langzamer van word voor een ander.
  Zelf heb ik geen last van maar het zou jammer zijn als daardoor niet meer kunt bloggen.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. dag nieske,
  ik ga het eens proberen voor je maar ik kan je bij voorbaat wel zeggen dat mijn foto's alleen al gecomprimeerd zijn,

  de langzame verbinding is waarschijnlijk toch het euvel,
  maar je weet het soms niet hé,
  het zou jammer zijn als je niet meer kunt bloggen.
  ik heb een snelle verbinding en kom op blogs die zo langzaam laden dat mijn pc vast slaat:-)
  erg hé.

  lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Nieske,
  Ik heb tot dusverre geen last van dit probleem. Ziggo doet het mij goed. Ik weet niet of jij ook problemen met mijn blog had. In ieder geval heb ik het aantal berichten op de hoofdpagina terug gebracht van 7 naar 2. Laat mij even weten of het nu beter gaat.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nieske ik weet niet zo heel van automatisering, maar ik denk dat het belangrijk is om je eigen pc schoon te houden d.m.v bijvoorbeeld cleaner en regelmatig de geschiedenis in je browser (chroom) te verwijderen. Dat heeft mij wel geholpen. Zelf heb ik maar 4MB snelheid via een draadloze straalverbinding, maar voldoende snelheid (als je niet meer gewend bent dan).
  Misschien helpt dit jou. Succes
  Joost

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb niet veel meet Joost en had er nooit last van, maar sinds een half jaar ongeveer is dat zo...geen idee waar het van komt!!

   Verwijderen
 12. Hoi Nieske,
  Vervelend dat je die problemen hebt.
  Het heeft "misschien" ook te maken hoe groot de bestanden van de foto's zijn die de mensen op hun blog zetten.
  En inderdaad hoe groot de pagina's zijn met het aantal berichten die dan helemaal geopend moeten worden.
  Soms wil ook weleens het internetprogramma helpen, dus Internet Explorer of Google Chrome.
  Zelf heb ik gelukkig geen problemen, maar begrijp wel wat je bedoelt. Sterkte ermee Nieske.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Nieske,
  Vervelend probleem, ik herken het gelukkig niet. Zo gaat je plezier snel over. Ik heb met behulp van je duidelijke uitleg de instellingen aangepast. Hij stond op 7, nu op 1. Hopelijk helpt het. Succes!
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Nieske,
  check inderdaad ook nog even de bestandsgrote van je mooie foto's! Ik zag van een aantal een grote van 800kb en meer :(
  Probeer dit eens terug te brengen naar max 300kb. Helpt allicht.
  Groet uit het koude Stieltjeskanaal,
  Geert.

  BeantwoordenVerwijderen

bedankt voor je reactie op mijn blog,
word door mij zeer gewaardeerd!!

Nieske