zaterdag, december 31, 2011

De mooiste foto's van 2011!!

Het leek Yvonne leuk om met wat bloggers de beste foto's van 2011 te plaatsen op 31 december om 23.30 uur, een soort van Jaaroverzicht dus!! Van elke maand 1tje en natuurlijk de mooiste...
Helaas gaat me dat niet lukken. Heb een waardeloos jaar achter de rug met veel pijn en onzekerheid en heb dus niet van elke maand een foto. Soms was het gewoon te erg en kon ik niet fotograferen, een jaar van thuis zitten, balen en verdrietig zijn omdat ik niet wist wat er met me aan de hand was. het begon allemaal met heftige pijn in mijn rechterbeen, na 4 maand gevolgd door een heup operatie. De nieuwe heup moest verlichting brengen en dat was ook zo, de pijn bleef een poosje weg maar er kwamen andere pijnen voor terug, in handen, armen, schouders en knieën en soms wist ik niet waar ik het  zoeken moest. Na de revalidatie van de heup toch maar weer naar m'n werk gegaan en dat heb ik  verder het hele jaar vol gehouden, wel met vallen en opstaan. Via huisarts, ziekenhuis-onderzoeken,  bloedonderzoeken en botscan,  kregen de pijnen vlak voor de Kerst een naam....Spierreuma!!!! Pffff gelukkig, dat schijnt weer te genezen!! Heb nu een kuur van Prednison en dat onderdrukt de boel flink en moet uiteindelijk genezing brengen...heerlijke kerstdagen gehad,  het gaat uitstekend...ik hoop dat 2012 iets meer goeds voor mij in petto heeft!! dat zal toch!!!  Ik heb daarom gewoon 12 leuke foto's bij elkaar gezocht en deze plaats ik in dit blogje..denk dat dat ook goed is..
Doe ik er het volgend jaar wel van elke maand 1tje

Hier komen ze:

Deze noem ik lief!! Samen met Cristien naar kennissen van hun geweest die een grote boerderij hebben met honderden schapen, ja en tegen  eind februari,  begin maart moet er gelammerd worden, wij mochten daar een middagje foto's maken. Ik heb er van genoten!!

Ik sla even een maandje over, deze is van de maand mei. Deze fuut zit altijd op het zelfde plekje te dicht bij de kant en vooral veel te dicht bij de mensen. Vaak gaat hij er van tussen zonder de eieren uit te broeden, heel jammer!!

Deze is ook nog van de maand mei....lief toch zo'n heel klein donsje!!

Van juni heb ik er ook 2...deze is gemaakt met mijn Tamron groothoek, een prachtige lens die ik steeds meer ga waarderen!!
Deze is van dezelfde maand, elk jaar komen ze met hun jongen naar onze tuin om ze bij te voeren met pinda's..pracht gezicht. Van deze foto's heb ik een fotoboek laten maken. Foto is overigens door het glas geschoten!!Ik heb me vergist....het zijn er 3 van de maand juni...Hier nog 1tje van een platbuik gemaakt in de Heemtuin in Muntendam. Samen met Cristien weer eens op pad!!


Deze is van augustus van onze vakantie. Vuurtoren van Egmond aan zee. Hier vind ik de dreigende lucht achter de witte toren zo mooi!!


Nog 1tje van augustus, samen met mijn zussen en nicht naar de dierentuin tot 's avond 21.00 uur. Apart is dat hoor, de dieren zijn zo gewend om tegen 6 uur naar hun verblijven te gaan dat ze de hele avond om en bij de luiken lopen...Ze werden op deze avond wat extra verwend en je mocht ook een kijkje nemen in sommige nachtverblijven en in de keuken.


Van september heb ik er ook 2!! Deze is gemaakt in het Moddergat in Friesland, achter de dijk!! een onooglijke rij paaltje die de zee in loopt, maar zo fotogeniek, je kunt er uren lopen en knippen. We waren met z'n 4en Cristien en haar man en mijn vriendje was ook mee. Hier zou ik zo nog wel een keertje heen willen.

De 2de van september en ik weet nu al zeker dat ik dit in 2012 nog weer eens ga doen..Geweldig om tijdens de bronst op de Wildbaan te zijn...al die fotografen die daar voor hetzelfde staan te wachten als jij en dan word uiteindelijk het lange wachten beloond en komen de herten uit het bos tevoorschijn...Prachtig ervaring!!


Deze is van oktober!! Apenheul in Apeldoorn, weer samen met mijn zussen en nicht geweest. Heel mooi al die apen, maar we waren een beetje te laat in de tijd, veel apen zaten al binnen..te koud!! dus dit moet ook nog eens in 2012...hoop ik!!

De laatste deze is van december!! gemaakt als opdracht voor een workshop. In januari krijgen we hierop een vervolg, erg leuk om te doen.Voor ik het wist was ik bij de 12de, mooi initiatief, volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar!! Ik wil iedereen bedanken die altijd trouw op mijn blog kijkt en/of reageert!! Wens jullie allemaal heel veel gezondheid en goeds voor 2012!! op z'n Gronings: "Veul hail 'n Zeeg'n!!!"

Lg, Nieske

P.S. Wil Cristien nog even bedanken, ze heeft vaak mijn tas en statief gedragen, erg lief!!!  zonder haar was het zeker niet altijd gelukt!!

27 opmerkingen:

 1. Hey Nieske,
  Wat een beeldschoon jaaroverzicht het moet wel heel fijn zijn om zo goed te kunnen fotograferen.
  Nogmaals een heel fijn nieuwjaar toegewenst en veel fotoplezier.
  Hartelijke groet Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Nieske,

  Qua gezondheid was 2011 een jaar om snel te vergeten voor je, maar je mooie foto's zal ik dat zeker niet doen.
  Jij heb helemaal geen jaar nodig om de mooiste foto's te schieten want ze zijn altijd beeldschoon.
  Maar elke maand een mooie foto maken in 2012 is wel een aanrader hoor, niet om je foto's nog mooier te maken maar het geeft wel aan dat jij jezelf een stuk beter voel.

  Ik wens je dus maandelijks fotoplezier in 2012.
  En hoop dat het met je gezondheid elke dag een stukje beter gaat dan de dag ervoor.
  Tot aan de dag dat je weer top fit bent.

  LG, and till we meet again :-)
  Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Nieske,
  Wat een rotjaar heb jij achter de rug, maar wat heerlijk voor je dat er nu een lichtpuntje is, ik hoop van harte op betere tijden en wens je dan ook voor dit nieuwe jaar het aller- allerbeste toe!
  Gelukkig heb je je in 2011 toch met je mooie hobby kunnen bezig houden, gezien dit prachtige overzicht.
  Mijn favorieten: de lammetjes, de spechten, de vuurtoren en het moddergat, klasseplaten!
  Hoop in 2012 ook zoveel moois van je te mogen zien.
  Groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem11:20 a.m.

  Goedemorgen Nieske,

  Wat heeft 2011 ook voor jou veel moois gebracht op het gebied van fotografie! Je hebt 12 prachtige foto's uitgezocht! Heel lief van Cristien om af en toe een helpende hand uit te steken, we hadden deze foto's voor geen goud willen missen! Trouwens, van jou ook heel lief om dat even te noemen in je blogje....

  De foto's.
  De lammetjes, wat zijn ze vertederend! Heerlijk in een diepte slaap knus tegen elkaar aan. Dat moment heb je met gevoel weten vast te leggen, een lust om naar te kijken!
  De prachtig gekleurde fuut, geduldig op het nestje. Misschien moet je dit jaar maar een verhuizing van het nest voorstellen ;)
  Het donsje is ook weer zo'n foto met een hoog 'ahhh wat lief' gehalte!
  Van de prachtige platbuik naar mijn favoriet in deze serie, de vuurtoren van Egmond aan zee... in al zijn eenvoud ijzersterk van compositie. Een beauty van een foto!
  De afsluiter is natuurlijk heel toepasselijk, de ondergaande zon, het einde van 2011.

  Het feit dat ik favorieten heb in deze serie wil niet zeggen dat de andere foto's minder mooi zijn of mij minder aanspreken, ze zijn stuk voor stuk prachtig!

  Lieve Nieske, ik wens je een prachtig maar vooral heel gezond 2012. Ik blijf ook dit jaar weer met veel plezier op je blog langskomen om je foto's te bekijken.

  Een lieve groet,
  Gonne-Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Nieske, je hebt geen makkelijk jaar achter de rug zeg. Ik hoop en wens van ganser harte dat 2012 een heel stuk beter zal uitpakken voor je .
  Wel laat je ons een prachtige serie foto's zien die je het afgelopen jaar toch hebt weten te maken, het is genieten om hier naar te kijken.

  Groetjes,

  rardo.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi overzicht.
  De voerende specht is mijn favoriet, maar ook het leeuwenportret mag er zijn.
  De foto van Moddergat is ook super...die staat ook in het boek Deel de Natuur, da's toch al een hoofdprijs.

  voor 2012 veel gezondheid en weer mooie fotomomenten.
  groetjes Ghtia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dear Nieske.
  Happy new year 2012.

   Your time is yours, with your heart.
   The prayer for all peace.
   
  Close spring, ruma ❃

  BeantwoordenVerwijderen
 8. geweldige foto's ....
  ik wens je een mooi jaar toe, met veel mooie (foto)momenten!

  groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dag Nieske

  Prachtig om dit weer even voorbij te zien komen....mijn complimenten voor al jou fotowerk.

  Ik wens je een fantastisch 2012 toe met veel mooie fotomomenten.

  Groetjes, Joop

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Nieske, je hebt het niet getroffen met je gezondheid in 2011.
  Zo akelig om pijn te hebben en zeker als niet duidelijk is wat er aan de hand is.
  Weten dat het spierreuma heet zal je niet helemaal van je klachten af helpen maar misschien wordt het beter door medicijnen en leefregels.
  Dapper van je om toch af en toe de camera ter hand te nemen en wat je hier laat zien is van grote klasse.
  je maakt echt prachtige foto`s.
  Kiezen doe ik niet aan, ik heb genoten van al je foto`s.
  Ik wens jou een heel fijn en gezond 2012 met mooie foto uitstapjes.
  Groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 11. mooie serie
  ik vind jou manier van "dingen zien"altyd byzonder zoals b.v. september ik hoop nog veel te mogen zien van je
  gr,bart

  BeantwoordenVerwijderen
 12. net als bij je blogmaatjes kan ik wel zeggen nieske,

  dat dit hele log aan de muur kan, een prachtig jaaroverzicht om t e zien, met zoveel mooie momenten dat ik ze voor dit jaar ook weer wens,
  fantastisch om naar te kijken

  "gelukkig nieuwjaar nieske,"

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooie keuze heb je gemaakt. Leuk om het jaar zo weer aan je voorbij te zien komen. Laten we er dit jaat minstens nog zo'n mooi jaar van maken.
  Veel goeds en een gezond 2012 gewenst via deze weg.

  Liefs Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Anoniem7:14 p.m.

  Hey Nieske,

  Wat een jaar, heel veel pijn en al die pillen daar tegen wat hebben ze veel met je gedaan.
  Je denkt na de operatie ik kan er weer tegen en ja dat was ook zo. De operatie en de weken daarop je ging met grote stappen zelfs al snel tot diep in een sloot, want ja fotograferen is nu eenmaal dat wat je heel graag doet en als we dan onderweg waren ging je er voor, voor de volle 100%. Maar ja, onderweg had ik het vaak al wel door de avond en en nacht die gaan volgen worden weer niet zonder pijn dus huisarest want je vriendje was streng maar ja ook dat was goed bedoeld. Hij weet inmiddels net als ik dat als jij met je camera loopt je echt niet weet van stoppen tot je weer thuis bent. Toch heeft ons het afgelopen jaar wel heel veel fijne momenten opgeleverd, want tijdens het terug kijken waren het toch vele dagen die we samen hebben beleefd. Een donkere avond in de haven van Delfzijl met auto`s waarvan we het even niet meer wisten dus weer veilig en snel richting ons huis. Ja en dan het wad wat heeft ons dat geraakt, we hebben een doel en dat doel daar moeten we ook zeker snel weer eens voor op pad. Maar inmiddels hebben we ons eerste uitstapje van 2012 gepland ik heb er zin aan en hoop dat het ons die dag allemaal een beetje mee zit.

  Nu al je mooie foto`s, je begint bij Corrie op de boerderij, wat lief om ze daar zo te zien liggen. Wat was het daar gezellig en zo grappig er waren lammetjes met mooie kleertjes speciaal voor ons gedaan. Wij hadden lol maar ook de familie daar hebben hun ogen uitgekeken hoe wij daar volop aan het fotograferen waren. Onze foto`s zijn zelfs ons land uit gegaan, dus blij waren ze er ook zeker mee.

  Haha de fuut, ik schiet er toch weer van in de lach en denk even weer terug aan een verhaal van zomaar iemand en die verteld onbewust vanalles over jou. Tja toen ik je dat wilde vertellen was jij al op de hoogte want even later stond jij op het zelfde plekje het was wel niet bij deze fuut maar bij het kleine donsje, toch weten we zelf dat deze twee foto`s daar alle twee op slaan. Hoe gek kan iets lopen en later had dit nog een heel bijzonder vervolg, vaak komt dit verhaal toch weer in ons leven. We moeten er maar om lachen maar erg voor dit nieuwe leven vindt ik het wel!

  Tja de Martini kerk, plat op mijn ... ik weet het ik kon me niet inhouden maar wat was het daar mooi! Je foto het is net of ik er even weer sta.

  Met vogels is het altijd net of jij er mee praat, oké door het raam maar daar is echt niet van te zien, heel mooi gedaan...of heeft je vriendje deze gemaakt? Ik weet dat hij er ook echt wel wat van kan....ene je naam staat er niet onder?

  Ja de vuurtoren met de fraaie lucht, en die fraaie foto uit de dierentuin, wow en dan staan we aan het moddergat, wat was ook dat een fijne dag zo met elkaar!

  We krijgen het druk dit jaar want ja de bronst ik heb er mijn ogen uit gekeken, en ook het gebied daar zijn nog vele mooie foto`s te maken....

  Jaap staat er ook prachtig op zo lekker scherp, de haartjes zijn te tellen!
  En dan je laatste echt een fraaie afsluiter, zo even aan het eind van een middag.
  Ook dat was volop genieten, en ja echt ik hoop dat we er ook dit jaar weer volop op uit kunnen en dat je pillen hun werk goed blijven doen.
  Maar weet dat ook al zit het even tegen die tas neem ik zo weer van je over. Het heeft even tijd nodig maar gelukkig ze weten nu wat er met je is en langzaam gaat dit weer goed komen, gelukkig wel en daar gaan we voor!

  Jij bedankt mij en dat is heel lief maar ik bedank jou ook echt voor alles.
  Het was niet altijd gemakkelijk en buiten de fotografie hebben we toch wel iets bijzonders op weten te bouwen en dat is me heel veel waard!

  Lieve groetjes en nogmaals alle goeds voor het nieuwe jaar!

  Cristien.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ze zijn allemaal supermooi Nieske
  en ik wens jou ook de allerbeste wensen toe en dat het van het jaar wat beter met je mag gaan
  Hoop ik van harte voor je
  Hartelijke groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Anoniem8:33 p.m.

  Wat leuk dat je nog even teruggekomen bent op mijn blog :)
  Wij komen zeker vaker naar Groningen, zullen we zeggen tot ziens?!

  Gonne-Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hallo Nieske,
  Dat je een nieuwe heup had wist ik wel, maar ik had geen idee dat het allemaal zo ellendig en pijnlijk was. Gelukkig weet je nu de oorzaak en kan er iets aan gedaan worden. Dat is al een eerste stap vooruit.
  Aan je fotografie is je pijn niet te zien. Je toont hier prachtige beelden en het is wel duidelijk dat je een goede fotografe bent. Ik bekijk je mooie foto's altijd met veel plezier.
  Voor het komende jaar wens ik je in de eerste plaats een goede gezondheid. Dan komen de mooie fotomomenten vanzelf.
  Hartelijke groet, Elly.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hallo Nieske,
  Een heel gezond en gelukkig 2012! Fijn dat nu eindelijk een diagnose is gesteld en dat er goede medicatie voor is. Als je dadelijk weer fit bent, kun je met meer plezier aan de slag. Van mij mag je nog meer van deze foto's maken en plaatsen.Ik blijf je blog volgen in 2012.
  ps Ik heb vorig jaar op dezelfde plek in Moddergat gestaan en "dezelfde"" foto gemaakt.
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoi Nieske,

  Wat fijn dat het bekend is wat je hebt en dat het nu de goede kant op gaat. Ik wens je een heel goed en gezond 2012.

  Je hebt een mooie serie neergezet waarvan ik met name de spechten speciaal vind.

  Ook de platbuik libelle staat er strak op, mooi scherp. Ik heb zelf een bijna identieke foto. Het is net een doodshoofd die rugtekening.

  Het leeuwinneportret is er ook ééntje om in te lijsten.

  Veel fotoplezier dit jaar!!

  Groeten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Nieske,
  Ondanks dat je erg met je gezondheid hebt lopen tobben,
  heb je ons toch op een mooie, jou mooiste momenten getrakteerd.
  Het meest bijzondere vind ik toch moeder en jong specht.
  Gewoon omdat je dit zelden te zien krijgt, én je hebt het mooi gefotografeerd ondanks het glas.
  Het plafond van de Martinikerk kan ik ook erg waarderen, heel mooi belicht.
  En dan dat edelhert,mooi zoals hij daar staat.
  Daar wil ik dit jaar ook graag heen in September
  Al met al, heb ik weer genoten.
  Nogmaals alle goeds voor 2012, hopelijk is dit jaar voor jou een topjaar wat je gezondheid betreft.
  Laifs uut stad,
  José

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoi Nieske,
  De aller beste wensen voor jullie in de aan komende jaren. Ik vind het leuk dat ik je blog heb ontdekt, en hoop er nog vaak van te kunnen genieten.

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hallo Nieske,

  Wat een mooi initiatief is dit, en oke het is je niet elke maand gelukt, maar je hebt hier toch 12 prachtige foto's bij elkaar. De spechten hebben mijn hart gestolen, evenals de lammetjes, tja en ook de fuut..... ach eigenlijk kan ik niet kiezen, vind ze allemaal heel mooi.

  Fijn dat er nu een naam voor is, en hopenlijk gaat het in 2012 alleen maar beter. Ik wens je dan ook alle goeds toe maar vooral een goede gezondheid.

  liefs yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hoi Nieske,
  zo te zien is het een goed jaar geweest.
  ik hoop dat 2012 net zo goed woord.
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hallo Nieske,

  ik wens je van harte een gezond en gelukkig jaar 2012 toe.
  Je fotos zijn erg mooi.

  Groetjes Jutta

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Dat je foto's prachtig zijn had ik al verteld. Maar wens je een beter jaar toe dan 2011 voor je heeft gebracht. Veel gezondheid.
  gr. Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hoi Nieske,
  Allereerst nog de beste wensen en alle gezondheid voor 2012!!
  Wat een prachtige reeks om het jaar mee af te sluiten. Leuk om ze op deze manier nog eens voorbij te zien komen. Schitterend!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Anoniem2:21 p.m.

  Hoihoi,
  allereerst natuurlijk mijn complimenten voor je prachtige serie van 2011!
  Ik weet niet zo goed hoe ik het moet zeggen, ik wil je niet ontmoedigen, of je artsen in twijfel trekken...
  maar ik ben al jaren aan het doktoren, en... ik heb al 8 jaar spierreuma.
  Mij is ook verteld, en dat bljkt wel, dat dat dus niet over gaat.
  Maar goed, laten we er maar vanuit gaan dat jij er gewoon helemaal vanaf komt!
  Heel veel fotoplezier dit jaar
  Groetjes jacqie

  BeantwoordenVerwijderen

bedankt voor je reactie op mijn blog,
word door mij zeer gewaardeerd!!

Nieske